Zamknij

Domowe wypasione hot-dogi z białą kiełbasą

15:19, 06.04.2024
Skomentuj

Banalne potrawy można przyrządzić na wiele sposobów, urozmaicić przepis o ulubione dodatki lub podać je w oryginalny sposób. Przykładem jest moja propozycja hot-dogów z białymi kiełbaskami zapiekanych w naczyniu żaroodpornym z serem mozzarella. 

Lista zakupów:

Bułki do hot-dogów (4 szt.);

Białe cienkie kiełbaski (4 szt.);

Surówka colesław (ok. 300 g);

Ser tarty mozzarella (ok. 150 g);

Ogórki kiszone (2 szt.);

Cebulka prażona (do dekoracji);

Szczypiorek (do dekoracji).

Bułki do hot-dogów natnij w taki sposób, aby nie były całkowicie przecięte na pół. Dzięki temu składniki nie będą potem wypadać przy jedzeniu. Rozłóż bułki, jedną obok drugiej, w naczyniu żaroodpornym. Ogórki pokrój wzdłuż na plasterki, a kiełbaski natnij w kratkę z jednej strony. Posiekaj szczypiorek. Do każdej z naciętych bułek nałóż odrobinę tartego sera żółtego, który połączy ze sobą kolejne składniki. Później dodaj surówkę colesław – około 2 łyżki na każdą bułkę. Następnie włóż do bułek nacięte kiełbaski i ponownie posyp wszystko tartym serem. Wstaw hot-dogi do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po tym czasie wyjmij je, dodaj plastry ogórka kiszonego i udekoruj szczypiorkiem i prażoną cebulką.

Wskazówki:

Surówkę colesław możesz zastąpić surówką z czerwonej kapusty. To połączenie będzie równie pyszne.

Kiełbaski możesz wcześniej lekko przesmażyć, np. na patelni grillowej.

Więcej wskazówek oraz prostych, szybkich i tanich przepisów znajdziecie na moim profilu w serwisie Instagram: @olkafasolkaa. 

(Aleksandra Giczewska)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%