Niy ma cegoś takigo jak kołacz, choć ci co sie niy znajom gynau tak cynsto pisom we sklepach. A juz broń Boże niy godejcie na kołoc "placek", bo to gorzi jak łostuda. Kołoc to nojbarzi ślonskie ze ślonskich ciast, choć jo bych pedzioł nawet, co kołoc to niy ma ino ciasto. Kołoc to coś wiyncy. Kołoc, to kołoc. Tuz sie niy dziwejcie, co mo status potrawy regionalny i unijny certyfikat. I ino cekać, jak trefi na lista światowego dziedzictwa UNESCO. Zasłużył sie, zresztom bez kołoca dziedzictwo ludzkości niy bołoby we wercie.
Ale tu niy ma co dużo pisać. Tu cza podać recept na kołoc i to wersji łod moji teściowy z Radzionkowa, czyli nojlepszy. Choć niy, jest jesce drugi nojlepszy recept na kołoc - łod moji ciotki Anieli z Piekor. No dobra, łone som jednake.
Teroz rychtujymy posypka. Łonczymy wszyskie cutaty (składniki), ale bez kakako i wyrobiomy ciasto. Robicie ś niego kula i dzielicie jom na pół. Do jedny czynści dowocie kakao i zagniatocie to. Ciasto drożdżowe wykłodocie na blacha, ftoro noprzód cza posmaruwać. Na góra ukłodocie roz jasny, roz ciymny paski posypki, lekko spłaszczając je w rynce. Idzie tyz chudno posypka zeczić na grałpie (tarce) na ciasto. Potym to wszysko musicie wrazić do bratruly i piyc na 180 stopni bez pół godziny. Jak kołoc sie łostudzi, to sujecie na niego cuker puder. Teroz zróbcie sie kawa i smacznego!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz